Aminata Demba, Aïcha Cissé & Frédérique Lecompte/ KVS - Dis-moi wie ik ben

Main image
EEN AANSTEKELIJKE VOORSTELLING VOOR IEDEREEN VANAF 12 JAAR - In een wervelwind van korte scènes nemen Aïcha Cissé en Aminata Demba, twee jonge actrices van Afrikaanse afkomst, je mee in de zoektocht naar hun identiteit. Dis-moi wie ik ben is een speels zelfportret van de zogenaamde “tweede generatie”.

De ouders van Aïcha en Aminata migreerden vanuit Mali en Senegal naar België. De diamanthandel bracht hen van West-Afrika naar Antwerpen. Ze kwamen niet om te blijven, maar het leven besliste er anders over en kun kinderen groeiden

in België op. Als tweede generatie hebben Aïcha en Aminata allerlei vragen, de eerste generatie geeft maar weinig antwoorden. Dus sprokkelen ze feiten en ctie samen om het verhaal van hun ouders te vertellen - en daarmee hun eigen verhaal.

Voor de één is hun verhaal een feest van herkenning, voor de ander biedt het een verfrissende inkijk in het leven van jongeren die navigeren tussen verschillende culturen. Een aanstekelijke voorstelling voor iedereen vanaf 12 jaar.

“Dis-moi wie ik ben is een op luchtige grappen deinende noodkreet om na te denken over de geplogenheden binnen onze samenleving en om elke vorm van discriminatie te stoppen, The Supremes’ Stop, In The Name of Love is niet voor niets het lij ied van deze dames.” (Els Van Steenberghe, Knack)
“Dis-moi wie ik ben is veeleer een uiting
van puur, onversneden spelplezier. Over een gevoelig onderwerp, maar juist daarom zo knap.” (TAZette)
Spel Aminata Demba en Aïcha Cissé; Regie Frédérique Lecomte; Dramaturgie Kristin Rogghe; Productie KVS Coproductie t,arsenaal Mechelen / GEN2020 In samenwerking met Mestizo Arts Festival
Theatre
Events