HOMMAGE AAN TOOTS - VRT BigBand

Main image
Toots Thielemans, één van de grootste jazzmusici aller tijden, werd geboren in de Brusselse volkswijk Marollen op 29 april 1922. Op jonge leeftijd ontdekte hij zijn voorliefde voor jazz. Op driejarige leeftijd speelde hij accordeon, later maakte hij kennis met de mondharmonica en de gitaar. Op 22 augustus 2016 kwam de virtuoze fluiter te overlijden. Zijn bekendste compositie is de jazzwals ‘Bluesette’ uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën meefluit. Niet alleen te horen op platen en cd's, maar ook in de titelsong van tv-reeksen (Sesamstraat, Witse, Baantjer) en in tal van soundtracks.

Met Hommage aan Toots brengt de VRT Bigband hulde aan Toots Thielemans. In dit programma neemt mondharmonica-solist Ben Vanderweyden resoluut het voortouw.
De VRT Bigband is een jazzorkest samengesteld uit VRT personeelsleden. VRT'er en bassist Marijn Daniels richtte de bigband eind 2009 op om de gloriedagen van het BRT jazzorkest en de BRT Bigband te doen herleven. Onder leiding van dirigent Dree Peremans brengt de VRT Bigband swingende programma's.
Concert
Events