Jubileumconcert. Euregio Jeugdorkest o.l.v. Hans Casteleyn.

Placeholder image
zondag 15 oktober 2017

Jubileumconcert. Euregio Jeugdorkest o.l.v. Hans Casteleyn.

Naar aanleiding van het 80-jarig bestaan van Davidsfonds Aartselaar heeft deze afdeling het Euregio Jeugdorkest uitgenodigd voor een uniek optreden in het Cultureel Centrum ’t Aambeeld in Aartselaar.
Het Euregio Jeugdorkest is een symfonisch orkest dat tot doel heeft getalenteerde jonge muzikanten de kans te geven om in orkestverband te musiceren, hen in contact te brengen met de grote orkestliteratuur en dit uit te voeren op diverse openbare concertpodia.
Een 90-tal jonge muzikanten uit Nederland, Vlaanderen en Duitsland, musiceert op het hoogste niveau. Het meermaals gelauwerde orkest treedt dan ook niet alleen op in Vlaanderen, maar ook in Nederland, Oostenrijk, Italië en zelfs China.
Met strijkers, houtblazers, koperblazers en percussie zijn in het orkest alle noodzakelijke instrumenten vertegenwoordigd, zodat het klassiek repertoire origineel (geen bewerkingen!) kan worden gespeeld. Dit alles gebeurt sinds 2002 onder vakkundige leiding van de Belgische dirigent Hans Casteleyn (zoon van een DF-lid van afdeling Aartselaar).
Dirigent Hans Casteleyn, afkomstig uit Aartselaar, is afgestudeerd aan het Lemmensinstituut te Leuven voor o.a. piano, harmonie, contrapunt en fuga. Hij geeft les piano en algemene muziektheorie aan de muziekacademie ‘De Noorderkempen’ en dirigeert verscheidene orkesten.
.Praktisch:
 zondag 15 oktober om 15.00 uur
 Cultureel Centrum 't Aambeeld, della Faillelaan 34, Aartselaar.
 Inkom: € 20 (17€ met DF-cultuurkaart)
 Kaarten best reserveren rechtstreeks bij het CC via tel, 03 877 28 75 of via e-mail: cultuur@aartselaar.be
 Ook op de middag zelf kan je nog kaarten kopen (als er nog beschikbaar zijn).
Concert
Events