Marc Erkens - Waar muziek echt over gaat

Main image
MUZIEK - Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om achter de muziek te gaan luisteren.

Hoe gaan we eigenlijk met muziek om? Zijn er echt mensen die niets om muziek geven? Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere muziek ons helemaal niets?

Hoe zit muziek in elkaar? Bestaat er wel zoiets als slechte muziek? Drukt muziek gevoelens uit? Of heeft ze het over nog iets anders?
Op deze en andere vragen over muziek krijgt het publiek op anderhalf uur tijd leerrijke, vermakelijke, houtsnijdende, grappige, beklijvende en in ieder geval rake antwoorden als het komt luisteren naar Waar muziek echt over gaat.

Marc Erkens is de pianist-verteller. Je kent hem van Culture Club op Canvas, of als commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, of als bevlogen cursusanimator. Hij is opleidingshoofd muziek aan de hogeschool ‘LUCA School of Arts’ in Leuven, het voormalige LEMMENS-instituut. Marc Erkens won in 2016 de ‘Klara Iedereen Klassiek-Prijs’. Al zegt Erkens zelf: “Ik heb altijd met evenveel plezier naar Bach en Brahms geluisterd als naar Frank Zappa en Neil Young”. Boven alles zit muziek in zijn hoofd, zijn hart en zijn vingers. Dat zal je merken. “Marc Erkens maakt in tien minuten een hele week pulptelevisie goed”, “Al vijf keer teruggespoeld!” en “Geef die man een eigen programma!”: het zijn maar enkele reacties die op sociale media de ronde deden na Erkens’ felgesmaakte passage in ‘Culture Club’, Canvas’ nieuwe cultuurtalkshow.” (Humo)
Theatre
Events