SOCRATES - De verwondering - Bruno Vanden Broecke

Main image
“Een leven dat zichzelf niet onderzoekt, is het leven niet waard” Socrates, vader van de filosofie, leermeester van Plato, was de luis in de pels van de Atheense bevolking. Hij zette hen aan het denken door op ironische wijze kritische vragen te stellen bij al hun vanzelfsprekendheden. Dit werd hem niet in dank afgeno-men: op zijn 70ste werd hij aangeklaagd en veroordeeld tot de doodstraf met de gifbeker.
In de theatermonoloog Socrates kijkt de meest legendarische filosoof uit de geschiedenis enkele uren voor zijn dood terug op zijn leven en denken.
De enthousiaste en lovende reacties van het publiek en de vraag vanuit de zalen deden Stefaan Van Brabandt en Bruno Vanden Broecke beslissen om Socrates ook in 2017-2018 een korte periode te hernemen.
Concept, tekst en regie Stefaan Van Brabandt - Spel Bruno Vanden Broecke - Productie De Verwondering - Coproductie Het Zuidelijk Toneel, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Arenbergschouwburg - Dramaturgie Wannes Gyselinck - Techniek Dimitri Joly.
Theatre
Events